top of page

Catalin Trandafir in juriul Arhitectura 6



In octombrie, la invitatia organizatorilor bienalei de arhitectura "Arhitectura 6", am avut placerea de a face parte din juriul expoizitiei-concurs 2016-2018.

Arhitectura.6 este un eveniment bienal de arhitectură care prezintă cele mai bune proiecte de arhitectură realizate în ultimii doi ani de arhitecții județelor Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu și Vâlcea.

Expoziția proiectelor este prezentată pe rând, timp de câteva zile în fiecare dintre cele 6 județe și este acompaniată de diverse programe care pun în dialog arhitectura și societatea.

Arhitectura.6 este un eveniment organizat de filiala Teritorială OAR Bv-Cv-Hr în parteneriat cu filiala Teritorială OAR Sibiu-Vâlcea și filiala Teritorială OAR Mureș și finanțat din Timbrul Arhitecturii.

Evenimentul central al Arhitecturii.6 este expoziția de arhitectură și premierea lucrărilor selectate de un juriu format din personalități recunoscute, atât din mediul nostru profesional, cât și din afara acestuia.


Arhitectura.6 continuă seria edițiilor de Bienale teritoriale organizate în trecut, dezvoltând un format integrat pentru cele trei filiale teritoriale OAR. Formatul evenimentului propune îmbogățirea și consolidarea expoziției concurs de tip Bienală prin integrarea expoziției concurs într-o serie de evenimente menite să promoveze importanța arhitecturii și să consolideze rolul arhitectului în comunitate.

Scopul evenimentului este, așadar, promovarea arhitecturii de calitate și generarea de discuții critice despre arhitectura recent construită.

Dorim ca evenimentul să devină prilejul deschiderii acestor discuții către publicul larg și să catalizeze promovarea breslei arhitecților în societate. În spiritul acestei deschideri, și în acest an, juriul are în componență un membru din afara breslei.


Componența juriului:

  • Eliza Yokina, arhitect (Cumulus) – membru titular

  • Smaranda Vornicu, jurnalist (TVR) – membru titular

  • Raphael Zuber, arhitect (lector invitat – ETH Zürich) – membru titular

  • Cătălin Trandafir, arhitect (Filofi și Trandafir Arhitectură) – membru titular

  • Marius Miclăuș, arhitect (Archaeus) – membru titular

  • Liviu Zăgan, arhitect (Cumulus) – membru supleant

Mai multe despre eveniment: http://arhitectura6.ro/despre/

Postări recente

bottom of page