top of page
mig+campia.jpg
mig+campia+1+site.jpg
mig+campia+3site.jpg
plan+amenajare+monument+mic.jpg
plan+trasare+mic.jpg
monument+b+mic.jpg
MONUMENT+A+mic.jpg
stalp+tehnic+mic.jpg
monument+c+mic.jpg
mig+campia+4.jpg
monument+b.jpg
mig+campia+2.jpg
plan+trasare.jpg
mig+campia+3.jpg
mig+campia+1.jpg
monument+c.jpg
stalp+tehnic.jpg
plan+amenajare+monument.jpg
monument+a.jpg


Monumentul Eroilor Flotilei 71

Client : ROAF 71, Municipiul Campia Turda,

Adresa: Luna, Campia Turzii

 

Echipa proiectare:

arh. Irina Filofi, arh. Catalin Trandafir, arh. Claudiu Piper

 

Status: executat

Proiectat : 2012

Executat : -

 

Suprafata construita : 592 mp

Suprafata desfasurata : 5485 mp

Suprafata utila : 4500 mp

 

Regim înălțime : S+D+P+8E

 

Proiectul consta in reabilitarea, extinderea unei cladiri existente si transformarea acesteia in hotel de clasificare superioara.

 

Cladirea a fost proiectata initial ca bloc de locuinte, iar dupa Revolutie santierul a fost abandonat. Aceasta face parte dintr-un ansamblu de locuinte desfasurat in jurul unei curti interioare, cu spatii comerciale la nivelurile inferioare. Aflat intr-o pozitie interesanta pentru oras, beneficiarul a solicitat convertirea acesteia.

 

Propunerea contine, pe langa unitatile de cazare si alimentatie publica, spatii de conferinte si o zona ampla de spa, la ultimul nivel. Cele doua demisoluri adapostesc spatiile tehnice si administrative, parterul contine zona de receptie si de conferinte iar mezaninul, restaurantul si bucataria. Nivelurile curente contin cate 8 camere de cazare, iar utilmul nivel contine o piscina interioara, zone de relaxare si spatii pentru intretinere fizica.

 

Volumetric, propunerea este compusa din patru elemente. Pe latura estica, aceasta se subordoneaza expresiei plastice existente, pastreaza compozitia initiala a ansamblului, si foloseste, ca semnal vizual dinspre centru, volumul ultimului nivel. Treptat, cladirea pierde invelisul initial si se transforma intr-o cutie fatetata, care cauta sa comprime vizual gabaritul cladirii. Nivelurile publice sunt marcate distinct, exprimand faptul ca reprezinta volume noi, adosate ansamblului existent.

bottom of page