Adresa birou Clui-Napoca 

400030  Str. Vasile Alecsandri nr.4

 

Adresa birou Alba-Iulia      

510077  Blvd. Revolutiei nr.30, Mezanin

 

 

Mobil

+40 0749 021 099 +40 0756 065 849

 

Email general

office@filofisitrandafir.ro

Telefon

+40 0258 833 333

 

Fax

+40 0258 833 339

  • Facebook Clean Grey
  • White Instagram Icon
  • Pinterest Clean Grey

Hotel Piața Romană

 

Client : Municipiul Turda

Adresa: Piata Romana

 

Echipa proiectare:

arh. Irina Filofi, arh. Catalin Trandafir, arh. Claudiu Piper

 

Status: concept

Proiectat : 2012

Executat : -

 

Suprafata construita : 592 mp

Suprafata desfasurata : 5485 mp

Suprafata utila : 4500 mp

 

Regim înălțime : S+D+P+8E

 

Descriere

 

Proiectul consta in reabilitarea, extinderea unei cladiri existente si transformarea acesteia in hotel de clasificare superioara.

 

Cladirea a fost proiectata initial ca bloc de locuinte, iar dupa Revolutie santierul a fost abandonat. Aceasta face parte dintr-un ansamblu de locuinte desfasurat in jurul unei curti interioare, cu spatii comerciale la nivelurile inferioare. Aflat intr-o pozitie interesanta pentru oras, beneficiarul a solicitat convertirea acesteia.

 

Propunerea contine, pe langa unitatile de cazare si alimentatie publica, spatii de conferinte si o zona ampla de spa, la ultimul nivel. Cele doua demisoluri adapostesc spatiile tehnice si administrative, parterul contine zona de receptie si de conferinte iar mezaninul, restaurantul si bucataria. Nivelurile curente contin cate 8 camere de cazare, iar utilmul nivel contine o piscina interioara, zone de relaxare si spatii pentru intretinere fizica.

 

Volumetric, propunerea este compusa din patru elemente. Pe latura estica, aceasta se subordoneaza expresiei plastice existente, pastreaza compozitia initiala a ansamblului, si foloseste, ca semnal vizual dinspre centru, volumul ultimului nivel. Treptat, cladirea pierde invelisul initial si se transforma intr-o cutie fatetata, care cauta sa comprime vizual gabaritul cladirii. Nivelurile publice sunt marcate distinct, exprimand faptul ca reprezinta volume noi, adosate ansamblului existent.