top of page
hotel5stele+cluj+7.jpg
hotel5stele+2.jpg
hotel5stele+1.jpg
hotel5stele+3.jpg
hotel5stele+cluj+5.jpg
hotel5stele+cluj+6.jpg
hotel5stele+cluj+8.jpg
hotel5stele+4.jpg
02+PARTER2.jpg
existent3.jpg
04+plan+etaj+curent.jpg
01+PLAN+DEMISOL.jpg
03+plan+mezanin1.jpg
existent1.jpg
existent5.jpg
05+plan+nivel+7terasa.jpg
existent4.jpg
existent2.jpg

Hotel Piața Romană

 

Client : Municipiul Turda

Adresa: Piata Romana

 

Echipa proiectare:

arh. Irina Filofi, arh. Catalin Trandafir, arh. Claudiu Piper

 

Status: concept

Proiectat : 2012

Executat : -

 

Suprafata construita : 592 mp

Suprafata desfasurata : 5485 mp

Suprafata utila : 4500 mp

 

Regim înălțime : S+D+P+8E

 

Descriere

 

Proiectul consta in reabilitarea, extinderea unei cladiri existente si transformarea acesteia in hotel de clasificare superioara.

 

Cladirea a fost proiectata initial ca bloc de locuinte, iar dupa Revolutie santierul a fost abandonat. Aceasta face parte dintr-un ansamblu de locuinte desfasurat in jurul unei curti interioare, cu spatii comerciale la nivelurile inferioare. Aflat intr-o pozitie interesanta pentru oras, beneficiarul a solicitat convertirea acesteia.

 

Propunerea contine, pe langa unitatile de cazare si alimentatie publica, spatii de conferinte si o zona ampla de spa, la ultimul nivel. Cele doua demisoluri adapostesc spatiile tehnice si administrative, parterul contine zona de receptie si de conferinte iar mezaninul, restaurantul si bucataria. Nivelurile curente contin cate 8 camere de cazare, iar utilmul nivel contine o piscina interioara, zone de relaxare si spatii pentru intretinere fizica.

 

Volumetric, propunerea este compusa din patru elemente. Pe latura estica, aceasta se subordoneaza expresiei plastice existente, pastreaza compozitia initiala a ansamblului, si foloseste, ca semnal vizual dinspre centru, volumul ultimului nivel. Treptat, cladirea pierde invelisul initial si se transforma intr-o cutie fatetata, care cauta sa comprime vizual gabaritul cladirii. Nivelurile publice sunt marcate distinct, exprimand faptul ca reprezinta volume noi, adosate ansamblului existent.

bottom of page