Adresa birou Clui-Napoca 

400030  Str. Vasile Alecsandri nr.4

 

Adresa birou Alba-Iulia      

510077  Blvd. Revolutiei nr.30, Mezanin

 

 

Mobil

+40 0749 021 099 +40 0756 065 849

 

Email general

office@filofisitrandafir.ro

Telefon

+40 0258 833 333

 

Fax

+40 0258 833 339

  • Facebook Clean Grey
  • White Instagram Icon
  • Pinterest Clean Grey

Amenajare Dincă

Client : Adrian Dincă

Adresa: Drobeta Turnu Severin, MH

Echipa proiectare:

arh. Irina Filofi, arh. Catalin Trandafir,

arh. Anca Bonta, arh. Cezara Tudosă

Colaboratori:

 

 

Status: in executie

Proiectat : 2015

Executat : 2015-2017

Suprafata construita : 60 mp

Suprafata desfasurata : 60 mp

Suprafata utila : 60 mp

 

Regim înălțime : -

 

Descriere

 

 

RO

Spațiul amenajat se află într-o clădire de locuințe colective, construită înainte de 1990. Apartamentul avea inițial un layout clasic, relativ des întâlnit, care însă, după analize preliminare, s-a dovedit a fi inadaptabil necesităților beneficiarilor. Astfel, geometria interioară a suferit câteva rectificări și ajustări, pentru a acomoda noile nevoi. În încercarea de a construi un spațiu interior fluid, arhitecții au îndepartat o parte din compartimentările ușoare existente, au renunțat la o mare parte din ușile interioare și au redesenat aproape integral suprafața interioară.

 

 

 

EN

The project is located in a collective residential building built before 1990. Originally, the apartment had a classic layout, relatively common, which, after preliminary analysis, proved to be maladjusted in relation to the clients’ needs. Thus, the interior geometry has undergone several corrections and adjustments to accommodate the new needs. In trying to build a fluid interior space, the architects removed some existing lightweight divisions, have given up much of the interior doors and redesigned the interior surface almost entirely.

Mai departe, motivul fluidității a jucat un rol important în amenajare, dansul dintre elementele componente regâsindu-se la tot pasul. Textura, culoarea, lumina și, în fine, senzația interioară au fost utilizate descrescendo – de la zona de intrare, ludică, primitoare către zonele nocturne, unde culorile se sting, texturile devin moi iar lumina scade în intensitate.

Further, the fluidity motif played an important role in planning, the dance of the components being found everywhere. Texture, color, light and inner feeling were used decrescendo – from the entrance area being playful, inviting to the nocturnal areas where the colors fade, the textures are softer and the light is cozier.