top of page
Casa Frantu - Imagine din curte
Casa Frantu - Imagine din curte
Casa Frantu - vedere generala
Casa Frantu - schita
Casa Frantu - schita
Casa Frantu - Imagine piscina
Casa Frantu - Imagine piscina

Casa Frantu

 

Client: familia Frantu

Adresa: Str. Crisana, Turnu-Severin, Mehedinti

 

Echipa proiectare:

arh. Irina Filofi, arh. Catalin Trandafir

ing. Maria Filofi

ing. Dana Nicolicea, ing. David Stefan, ing.Adrian Rus

ing. Emil Barbu

 

Status: Proiect tehnic finalizat

Proiectat : 2009-2011

 

Suprafata construita : 244 mp

Suprafata desfasurata : 477 mp

Suprafata utila : 356 mp

Regim înălțime : S+P+1E

 

Descriere

 

Situl: parcela dreptunghi alungit, cu ambele laturi scurte spre strada. Spre sud, zona de acces si ansamblu de blocuri de locuinte cu 4 niveluri; spre est si vest, locuinte individuale; spre nord, strada principala de acces.

 

Tema de proiectare: locuinta pentru o familie cu 4 membri, intimitate fata de ansamblul de blocuri.

 

Prin amplasarea casei, am urmarit divizarea terenului in doua curti distincte. Prima curte, curtea „nucleu”, este cea in care se desfasoara activitatile comune ale familiei si in jurul careia se deschid camera de zi, bucataria si sala de sport. Cea de-a doua curte este una de seara, fiind dedicata dormitoarelor.

 

Volumetria casei este simpla si se subordoneaza criteriilor obiective ale terenului. Casa se desfasoara liniar dealungul terenului, cautand intodeauna relatia cu gradina.

 

 

Catre strada, inchiderea este opaca, asigurand intimitatea curtii si pastrand, in acelasi timp, raportul regasit in fronturile caselor vecine. Compozitia se desfasoara pe orizontala iar accesul este marcat prin linia plutitoare a copertinei. Copertina anunta prezenta casei si este inspirata din liniile braurile caselor vecine. In curte, ea se desfasoara dealungul casei si separa parterul de etajul superior, incercand sa trimita volumul nivelului superior intr-un plan secund, indepartat. Impreuna cu retragerea conturului etajului, extensia zonei de zi – curtea- capata o deschidere ampla si o relatie mai apropiata cu zona de zi.

bottom of page