Adresa birou Clui-Napoca 

400030  Str. Vasile Alecsandri nr.4

 

Adresa birou Alba-Iulia      

510077  Blvd. Revolutiei nr.30, Mezanin

 

 

Mobil

+40 0749 021 099 +40 0756 065 849

 

Email general

office@filofisitrandafir.ro

Telefon

+40 0258 833 333

 

Fax

+40 0258 833 339

  • Facebook Clean Grey
  • White Instagram Icon
  • Pinterest Clean Grey

Casa Ciurchea

 

Client : fam Ciurchea

Adresa: Borhanci, Cluj

 

Echipa proiectare:

arh. Irina Filofi, arh. Catalin Trandafir

 

Status: proiectare

Proiectat : 2013-2015

Executat : -

 

Suprafata construita : 272 mp

Suprafata desfasurata : 834 mp

 

 

Regim înălțime : D+P+1

 

Descriere

 

RO          Proiectul a pornit de la ideea împrospătării aspectului unei locuinţe

unifamilale (cladire existentă şi funcţională) şi a modificarii relaţiei

acesteia cu terenul. Situată pe un punct înalt în cartierul Borhanci, casa beneficiază de o panoramă amplă iar spaţiile interioare sunt orientate către aceasta. Propunerea a căutat sa amplifice panorama şi să construiască o continuitate a spaţiilor interioare cu exteriorul.

 

 

 

În conditiile imposibilităţii unor intervenţii asupra volumetriei, corpul existent beneficiază de o înlocuire completă a anvelopei iar corpurile noi se pliază pe geometria existentă. Intervenţiile propuse caută să

distribuie orizontal compoziţia casei şi să reducă în acest fel din masivitatea vizuală a cladirii.

 

Corpul propus pe latura sudică se subordonează vegetaţiei existente şi işi dezvoltă geometria în jurul unuia dintre copacii egali în vârstă cu clădirea.

Description

 

EN          The starting point of this project was the need to revive the look of an existing and functioning single-family house and to amend its relation to the courtyard and surroundings.

Situated on a high point in the Borhanci district, we sought to amplify the panorama that the interior spaces were benefiting  and to build their continuity with the outside.

 

 

 

Given the impossibility of intervention on the existing volumetry the house receives a complete new

envelopment and the added volumes mold onto the original geometry.  The proposed interventions look to emphasize the horizontal composition of the house as to alter the monobloc appearance.

Apart from the existing volumetry, the intervention also relates to the existing vegetation, fact that can be seen in the way the additional volume from the south side is designed around one of the existing trees.