top of page

concept

CASE PENTRU TINE

GANDITE SI REALIZATE

DE CATRE ARHITECTI SI INGINERI

300S este o dezvoltare imobiliara gandita si dezvoltata de un grup format din arhitecti si ingineri structuristi, cu reputatie in domeniu. Ansamblul este alcatuit din doua locuinte, fiecare desfasurata pe cate doua niveluri: P+1 (plus pod).

 

 

Amplasarea locuintelor pe teren, orientarea acestora si compozitia spatiului interior sunt rezultatul unei planificari minutioase, indelungate, bazata pe o analiza atenta a locuirii contemporane. Am urmarit o relationare fluida intre spatiile de zi si curte si o interactiune ireprosabila intre spatiile interioare.

 

"Am dorit ca toate spatiile locuibile sa beneficieze atat de o insorire corecta cat si de panorama linistitoare pe care o ofera dealurile din imprejurime. Am cautat ca zonele de zi sa fie ample, libere, insa fara sa omitem eventuale posibilitati de reconfigurare viitoare. Am fost foarte exigenti cu zonele de circulatie, astfel incat niciun metru patrat sa nu fie irosit in defavoarea spatiului locuibil.

 

Stim ca somnul este important, asa ca am dezvoltat zona de noapte exclusiv la etaj, realizand o separare fata de spatiile active, de zi. Mai stim ca, in timp, adunam o sumedenie de obiecte, pe care insa le utilizam rar. Pentru depozitarea acestora si nu doar a acestora, am creat un pod generos, cu acces din etaj.

Astfel, casele sunt pozitionate astfel incat toate spatiile locuibile sa fie orientate catre soare iar curtile exterioare sa beneficieze de senzatia de intimitate, atat una fata de cealalta, cat si in relatie cu vecinatatile. Prin amenajarea exterioara propusa, am cautat, pentru fiecare proprietate, sa generam doua tipologii de curte, fiecare cu atmosfera distincta. Prima, zona de acces pietonal si auto, ne-am imaginit-o ca fiind o curte de primire, cautand prin jocul de diferente de nivel sa accentuam senzatia de verticalitate. A doua zona, am dorit sa fie una intima, de familie, retrasa de ochiul trecatorilor, in care sa poti sta la soare, in liniste, intins pe iarba.

Executia se realizeaza pe baza proiectelor tehnice de specialitate (arhitectura, rezistenta, instalatii sanitare, instalatii termice, instalatii electrice, instalatii curenti slabi, proiecte de bransamente) si este supervizata de autorii proiectelor, de un diriginte de santier cat si de un responsabil tehnic cu executia.

Adresa

Popești 300S, Baciu, Cluj

 

 

 

 

Telefon

0749021099 

0751388436

  • Facebook Clean Grey
bottom of page